Ανακαλύψτε τα Χανιά και την Κρήτη

Το Ελαφονήσι είναι ένα μικρό νησί στη νοτιοδυτική ακτή των Χανίων, 75 χλμ. Μακριά από την πόλη. Αυτό το μικρό νησί με τη λευκή άμμο, χωρίζεται από τη γη από μια λιμνοθάλασσα μόλις 1 μέτρο βαθιά.

Η άμμος στο Ελαφονήσι έχει χρώμα λευκού τριαντάφυλλου, λόγω των εκατομμυρίων σπασμένων κελυφών που περιέχει. Το νερό είναι σαν το κρύσταλλο, με μπλε-πράσινη απόχρωση, δημιουργώντας την εντύπωση ενός μικρού παραδείσου.

Το Φραγκοκάστελλο είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κρήτης. Βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νότια των Χανίων και 13 χιλιόμετρα μακριά από τα Σφακιά. Είναι γνωστό ότι το ενετικό φρούριο επιβλέπει την περιοχή, πολύ κοντά στην παραλία.

Η άμμος της παραλίας στο Φραγκοκάστελλο είναι χοντρό και χρυσό, το οποίο σε συνδυασμό με το κρυστάλλινο, ρηχό νερό το καθιστούν ιδανικό προορισμό τόσο για τα άτομα όσο και για τις οικογένειες με μικρά παιδιά.

Το Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου, δίπλα στο σύγχρονο λιμάνι της πόλης, με τον αιγυπτιακό φάρο είναι μια από τις πιο γραφικές περιοχές της παλιάς πόλης. Αρχίζει να λειτουργεί στη βυζαντινή περίοδο (μετά το 961), αλλά άκμασε κατά τη Βενετική περίοδο.

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία που μπορείτε να δείτε στην πόλη του Ρεθύμνου και μπορείτε να το συνδυάσετε με το φαγητό σε μια από τις πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες. Η πόλη του Ρεθύμνου απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα ανατολικά από τα Χανιά.

Το κέντρο του μινωικού πολιτισμού και η πρωτεύουσα της Μινωικής Κρήτης βρίσκονται 5 χλμ νότια από το Ηράκλειο. Η Κνωσός άκμασε για περίπου δύο χιλιάδες χρόνια. Είχε μεγάλα κτίρια παλατιών, εκτεταμένες εγκαταστάσεις εργαστηρίων και πολυτελή πέτρινα σπήλαια και θολωτούς τάφους. Ως βασικό κέντρο εμπορίου και οικονομίας, η Κνωσός διατηρούσε δεσμούς με την πλειοψηφία των πόλεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος τόπος ενδιαφέροντος στην Κνωσό, μια σημαντική πόλη στην αρχαιότητα, η οποία κατοικήθηκε συνεχώς από τη Νεολιθική περίοδο μέχρι τον 5ο αιώνα μ.Χ. Το παλάτι χτίστηκε στον λόφο Κεφαλά και είχε εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα και το εσωτερικό της Κρήτης.

Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα. Το Ανάκτορο της Κνωσού συνδέεται με συναρπαστικούς θρύλους, όπως ο μύθος του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και η ιστορία του Δαίδαλου και του Ικάρου. Η Κνωσός βρίσκεται περίπου 150 χλμ. Από τα Χανιά, κοντά στην πόλη του Ηρακλείου.

Η Ελούντα είναι μια συλλογή από τρία χωριά, την Άνω (άνω) και την Κάτω (κάτω) Ελούντα που κάθεται πάνω από το λιμάνι, το Σκίσμα, που βρίσκεται στην κορυφή του κόλπου της Ελούντας με θέα το πανέμορφο βενετσιάνικο κάστρο του νησιού Καλύδων, "Σπιναλόγκα". Από την αρχαιότητα, το νησί ήταν μέρος ενός φρουρίου που προστατεύει το λιμάνι της Ολούς από τους πειρατές, ενώ στον 20ο αιώνα χρησιμοποιήθηκε για την εξορία των ασθενών που πάσχουν από τη νόσο του Hansen (λέπρα).

Σήμερα, είναι μια αξιόλογη τοποθεσία όπου θα σας μεταφέρουν μικρές βάρκες καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν. Απέναντι από το νησί είναι η Πλάκα, ένα ψαροχώρι με παραδοσιακά παραθαλάσσια σπίτια και ανοίγματα που παίζουν κάθε καλοκαίρι στο παραδοσιακό μουσικό φεστιβάλ «Πλακάνα» και των οποίων οι ταβέρνες σερβίρουν τα πιο φρέσκα ψάρια όλο το χρόνο.